1

Principala comunitate studențească târgumureșeană, înființată în 1990

Liga Studenților din Târgu Mureș (LSTGM) este o organizație non profit, cu caracter socio-profesional, autonomă creată pentru a apăra și promova drepturile și interesele studenților din Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, indiferent de sex, religie, etnie, naționalitate sau convingeri politice, prin toate mijloacele legale de care dispune.

LSTGM a fost fondată la data de 1 Martie 1990 de către un grup de studenți care au considerat absolut necesară crearea unei organizații care să le reprezinte drepturile si interesele.

2

Proiecte

În fiecare an, Liga Studenților din Târgu Mureș realizează o mulțime de proiecte, atât pentru comunitate, cât și pentru studenți. Noi aducem în viața studențească cele mai iubite proiecte: Marisiensis, congresul internaționali pentru studenți, tineri doctori și farmaciști (Medicină, Medicină Militară, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie, Drept, Litere*), Medifun, Simularea Examenului de Admitere, Universitatea de Vară pentru Elevi, organizate de un comitet format din coordonatorii a multiple departamente și divizii, precum și proiectele organizate independent de departamentele abilitate: Donează sânge, fii Erou, Luptă pentru inima (H)TA, Micii Sanitari, Zilele Educației Medicale, și multe altele. Urmărește secțiunea „Proiecte viitoare” din pagina de start pentru a fi mereu la curent cu proiectele noastre, și înscrie-te la newsletter în partea de jos a paginii ca să te putem contacta.

3

Afilieri la nivel național

La nivel național, afilierile noastre sunt cu FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) și ANOSR (Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România)

Cum funcționăm?

Liga Studenților funcționează în conformitate cu Statutul, Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) și Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF). Toate documentele le găsești aici.

La începutul fiecărui an universitar, are loc recrutarea noilor studenți în LSTGM. Voluntarii se pot înscrie pe platforma dedicată membrilor, să plătească cotizația anuală în valoare de 10 RON și să își ridice cardul de membru conform programului afișat pe canalele oficiale social media și pe site.

Biroul executiv (Consiliul Director) al Ligii Studenților are în componența sa următoarele funcții: Președinte, Secretar General, Vicepreședinte Financiar, Vicepreședinte Relații Interne, Vicepreședinte Relații Externe, Vicepreședinte Educațional pentru Științe Medicale, Vicepreședinte Educațional pentru Științe și Tehnologie. Click aici pentru a vedea toți coordonatorii LSTGM pentru acest mandat, având la dispoziție datele lor de contact pentru a putea intra în legătură cu ei.

Comitetele permanente din componența LSTGM sunt în număr de 6, și anume: Comitetul Permanent pentru Drepturile Omului și Pace (SCORP), Comitetul Permament pentru Educație Medicală (SCOME), Comitetul Permanent pentru Sănătate Publică (SCOPH), Comitetul Permanent pentru Sănătatea și Drepturile Sexuale și Reproductive, incluzând HIV și SIDA (SCORA), Comitetul Permanent pentru Schimburi Internaționale de Cercetare (SCORE), Comitetul Permanent pentru Schimburi Internaționale Profesionale (SCOPE). Click aici pentru a vedea toți coordonatorii LSTGM pentru acest mandat, având la dispoziție datele lor de contact pentru a putea intra în legătură cu ei.

Departamentele din componența LSTGM sunt în număr de 17, și anume: Artă, Cultură și Social, Farmacie, Inginerie, Integrare Studenți, Mediatizare, Medicină de Urgență, Medicină Dentară, Medicină Militară, Relații Publice, Resurse Umane, Sport și Turism, Științe Juridice, Științe, Litere și Economie, Departamentul EMSA Târgu Mureș, Departamentul ESN, Departamentul SideMed, Departamentul Studenților Internaționali.

Diviziile din componența LSTGM sunt în număr de 4: Divizia IT, Divizia Training, Divizia Alumni, Divizia de Fundraising. Click aici pentru a vedea toți coordonatorii LSTGM pentru acest mandat, având la dispoziție datele lor de contact pentru a putea intra în legătură cu ei.